Szigetszentmiklós | 2021      
FőoldalRólunkÍzelítőPartnereinkKapcsolat
Ismertető
Az idén már 28 éves Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára, oly módon, hogy évente 20 más nemzetet hívunk meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában.
Ha azt tapasztaljuk, hogy sok ország tesz és áldoz ezen a területen, akkor nekünk is teljesíteni kell kötelességünket.
A fesztivál 28 évvel ezelőtt három város Százhalombatta, Tököl és Ráckeve összefogásával indult és napjainkra hazánk legnagyobb folklóreseményévé vált.
2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lett a harmadik fogadó város.
Városunkban 4-5 ország táncosait látjuk vendégül 10 napon át. A fesztivál programjával igyekszünk megszólítani minden korosztályt.
Szigetszentmiklós szeretne felkerülni a Magyarországi fesztivál térképre és ott méltó helyet elfoglalni.
2020-ban a világjárvány okozta korlátozások miatt a nemzetközi tartalmakat on-line formában tudtuk megjeleníteni, de a fesztivál programgazdagságát a hazai kiváló produkciókon túl a magyarországi nemzetiségek bemutatóival, valamint a hazánkban élő kubai, brazil és afrikai táncosok és zenészek előadásaival erősítettük.
Sajnos még az idén sem lesznek külföldi vendégeink, de ennek ellenére reméljük, hogy a fesztivál programjai között mindenki talál magának megfelelőt!
Folyamatosan figyeljük a járványügyi szabályokat és azokat mindannyiunk érdekében kívánjuk betartani és betartatni.

A fesztivál szervezője: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.
Igazgató: Lázár Gergő
Fesztiváligazgató: Budai Gábor
 

Kapcsolat:
Városi Könyvtár és Közösségi Ház
2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 19.
24/530-980 • 20/552-0401
www.sargahaz.com
Szigetszentmiklós város Városi Könyvtár és Közössgégi Ház Városi Sportcsarnok Nemzeti Kulturális Alap Magyar Fesztivál Szövetség Folklórfesztiválok Mo-i Szövetsége jegy.hu