Nemzetközi Folklórfesztivál | 2022      
FőoldalRólunkKöszöntőkProgramokJegyinformációkÍzelítőTámogatókPartnereinkKapcsolat
Ismertető
Az idén már 29 éves Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára, oly módon, hogy évente 20 más nemzetet hívunk meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában.
Ha azt tapasztaljuk, hogy sok ország tesz és áldoz ezen a területen, akkor nekünk is teljesíteni kell kötelességünket.
 
A fesztivál 28 évvel ezelőtt három város Százhalombatta, Tököl és Ráckeve összefogásával indult és napjainkra hazánk legnagyobb folklóreseményévé vált.
2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lett a harmadik fogadó város.
Városunkban 4-5 ország táncosait látjuk vendégül 10 napon át. A fesztivál programjával igyekszünk megszólítani minden korosztályt.
 
Szigetszentmiklós szeretne felkerülni a Magyarországi fesztivál térképre és ott méltó helyet elfoglalni.
2020-ban a világjárvány okozta korlátozások miatt a nemzetközi tartalmakat on-line formában tudtuk megjeleníteni, de a fesztivál programgazdagságát a hazai kiváló produkciókon túl a magyarországi nemzetiségek bemutatóival, valamint a hazánkban élő kubai, brazil és afrikai táncosok és zenészek előadásaival erősítettük.
 
2021-ben szintén a hazai kiválóságok produkcióival töltöttük meg a fesztivál programját és elindítottunk egy folyamatot, melyben évről évre a világörökség részét képző magyar értékeket kívánjuk bemutatni.
Így láthattuk a Matyó népművészetet és találkozhattunk a Mohácsi Busójárás bemutatójával.
2022-ben A Magyar Kékfestő című kiállítás által juthatunk számos ismerethez és esztétikai élményhez.
 
Sajnos még az idén sem lesznek külföldi vendégeink, de ennek ellenére reméljük, hogy a fesztivál programjai között mindenki talál magának megfelelőt!

A fesztivál szervezője: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.
Igazgató: Lázár Gergő
Fesztiváligazgató: Budai Gábor
 

 
Kapcsolat:
Városi Könyvtár és Közösségi Ház
2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 19.
24/530-980 • 20/552-0401
www.sargahaz.com
Szigetszentmiklós város Városi Könyvtár és Közössgégi Ház Városi Sportcsarnok Nemzeti Kulturális Alap Magyar Fesztivál Szövetség Folklórfesztiválok Mo-i Szövetsége jegy.hu OTP Bank